Χρυσοχοΐδης: Συνεργασία αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή!

epirusBook.gr - Ειδήσεις από Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα - Επαγγελματικός Οδηγός Ηπείρου

Βρίσκεστε: Ειδήσεις 'Ηπειρος - Ελλάδα - Κόσμος Χρυσοχοΐδης: Συνεργασία αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή!


Χρυσοχοΐδης: Συνεργασία αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή!

E-mail Εκτύπωση PDF
Ερώτηση στη Βουλή για την παραδοχή  του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Mega σχετικά με συνεργασία μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με την ΕΛ.ΑΣ., την οποία διαπίστωσε όταν ανέλαβε το υπουργείο, κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Χρυσοχοΐδης: Συνεργασία αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή!

Η καταγγελία του υπουργού έγινε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega (όπως έγραψε και το star. gr σε ανάρτησή του στα «παραπολιτικά») και ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Παρέλαβα μια αστυνομία πλήρως διαλυμένη ... σας παραπέμπω στο παρακράτος που υπήρχε τότε μέσα στην Αστυνομία, όταν οι Χρυσαυγίτες και μια σειρά φασιστοειδών συμμετείχαν σε μια σειρά από ενέργειες και βοηθούσαν την Αστυνομία, και τους διώξαμε από κει και πέρα μαζί με τον σημερινό αρχηγό της Αστυνομίας τον έναν μετά τον άλλον».

Το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το  φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται και σήμερα. «Δεν το ξέρω, τίποτα δεν αποκλείω, μπορεί να έχει ουρά το φαινόμενο» δήλωσε!

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται στην ερώτησή του «σε ομολογίες που προκαλούν πελώρια πολιτικά θέματα για το ρόλο και τις λειτουργίες, τουλάχιστον ορισμένων κλιμακίων της Αστυνομίας, αναδεικνύοντας παράλληλα πελώριες κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν και σήμερα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του ερωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη καθώς επίσης τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, «ποιοί και πόσοι ήταν συγκεκριμένα -και με ονόματα- οι ακροδεξιοί που βοηθούσαν την Αστυνομία, ποιες ήταν οι ενέργειες της Αστυνομίας στις οποίες συμμετείχαν οι “Χρυσαυγίτες” και αν θα γίνει έρευνα και θα ασκηθούν διώξεις έστω και σήμερα».

Eρωτά  ακόμα εάν σήμερα  συνεχίζονται «παρακρατικές συνεργασίες της Αστυνομίας, παρόμοιες ή και ανάλογες σαν κι αυτές που κατήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης».